Vores Alma

Navn: Alma
Stambogsnavn: Bohemian Shepherd Eminent Alma
Fødselsdato: 30. september 2022
DKK-registreringsnummer: DK19404/2022
DM: Fri (Free); AD: -/-; HD: -/-
Udstillinger: DKK, Roskilde, 23. september 2023, juniorklasse: Excellent

Almas stambogsnavn er Bohemian Shepherd Eminent Alma. Hun er født den 30. september 2022 og er datter af vores egen Wilma og skønne Odin.

Alma er sød, kærlig, kælen, kvik og legesyg. Alt det, man forventer af en Chodský Pes. Når vi får besøg, er Alma stille og rolig og hilser på gæsterne. Hvis der er uanmeldt besøg, kommer der lyd på, for hvem ved: måske er det en bandit, og så er det Almas opgave at råbe vagt i gevær.

Den 23. september 2023 stillede Alma op i juniorklassen til DKK’s hundeudstilling i Roskilde. Alma fik bedømmelsen Excellent. Michael var fører, og selv om både Alma og fører havde gået til ringtræning i ugevis op til udstillingen, kneb det lidt med koncentrationen på dagen. Vi er dog ovenud tilfredse med resultatet, og vi mener helt bestemt, at Alma er både Eminent og Excellent 🙂

Da Alma var lille, gik vi hver torsdag til hvalpetræning. Det gik forrygende! Alma var rolig og afdæmpet og syntes, det var spændende med de andre hvalpe. Alma har bevaret sin indstilling til andre hunde ved hundemøder. Indledningsvis kan der være lyd på, da hun gerne vil hilse på den eller de andre hunde. Det går dog meget hurtigt over, hvorefter hun helt uproblematisk hilser og færdes blandt fremmede hunde.

Alma er lærenem. Anne-Mette lærte hende allerede at sitte og dække, da hun var 6 uger gammel. Den fangede hun lynhurtigt.

Alma, 10 uger