Wilma

Wilma er sund, smuk og dygtig. Det har vi papirer på!

Wilma er den dejligste hund i verden – synes vi i hvert fald. Hun er kærlig og sød altid, og fantastisk med hvalpe og andre hunde (som hun dog lige skal gø ad i et stykke tid).

At være sammen med sine mennesker er det bedste hun ved, så hun er altid at finde i nærheden. Hun går næsten altid løs, (vi lufter nemlig meget ofte vores hunde på vores 4 hektar store grund), og hvis Wilma løber ind i skoven, eller det er mørkt, så man ikke kan se hende, kan man bare kalde en enkelt gang: 2 sekunder efter kan man høre hende komme spænende, og 3 sekunder efter står hun og kigger glad på en.

Wilma er meget let at træne, for hun er altid utrolig opmærksom på, hvad man siger til hende. Hun elsker at få kommandoer, og hun gør (meget tæt på) altid, hvad man beder om. Uanset om det til træning eller konkurrencer er forfærdelig varmt, regner eller blæser kan man regne med Wilma. Ved konkurrencer især giver hun mig 100% fokus og gør i den grad sit allerbedste. Jeg ved ikke, hvordan hun ved, hvornår det gælder, men det ved hun altså. Vi forventer, den slags nedarves til hvalpene 😉

Især store hunderacer kan være arveligt disponerede, så deres knogler i albue og hofter ikke dannes, så de er stærke nok. Dette kan ende i albueledsdysplasi eller hofteledsdysplasi, og kun røntgenbilleder af leddene kan afsløre, om dette er tilfældet hos den enkelte hund. For at en hund er velegnet til at indgå i avlen, skal den have 2 eller derunder på albuerne og  C eller derunder på hofterne. Wilma har AA på hofterne og 01 på albuerne, så hun giver fine knogledispositioner videre.

Hvalpe arver ikke bare udseende men også mentalitet fra forældrene. Derfor er det vigtigt, at – i dette tilfælde – mor-hunden er så “perfekt” som muligt. Dette giver det bedste udgangspunkt for, at der kommer fine hvalpe efter hende. Mentalbeskrivelse er et værktøj, man kan benytte, hvis man ønsker at undersøge, hvor tæt på ønskeprofilen for racen, en bestemt hund er, eller bare vil vide, hvordan den reagerer i nye og let stressende situationer. Med dette værktøj kan man ligeledes mere målrettet arbejde med at finde en han, som matcher tæven bedst muligt. Her ligger Wilmas  mentalbeskrivelse. Ønskeprofilen for racen ligger oven i. Det ses, at Wilma er meget tæt på det ønskede, – bortset fra at hun på test-dagen ikke var interesseret i at jage efter en klud. Særligt ikke når der ikke var givet en kommando om at fange den. Se mere om mentalbeskrivelser fra DKK her.

Wilma var mor til vores a-kuld (født 17/4 2019) og bliver det også til b-kuldet (forventet fødsel 7/6 2020).

Wilma vandt 1.-præmie i rally lydighed begynder i sommeren 2017. 100 point ud af 100 mulige. Vi kvalificerede os her til DM2018.

Her bliver Wilma bedt om sidde stille, mens hun får børstet tænder. Så det gør hun sødt og tålmodigt som altid. Ikke alle hunderacer er lige samarbejdsvillige. Derfor har vi ikke filmet, hvordan vores noget mere selvstændige labrador, Molly, sidder, når det er hendes tur til tandbørstning …

Wilma er meget opmærksom på sine mennesker, og hun holder altid øje med, hvor man er.

Wilma er opdrættet fra Kennel Fur and Paws: http://www.chodsky-pes.dk/ og hun kom hjem til os som 8-ugers hvalp i sommeren 2015. I starten trænede hun bidehæmning i stor stil, og vi syntes, det tog temmelig lang tid, før dette var indlært … Heldigvis ser bohemian-hvalpe så søde ud, at man let tilgiver dem et par bid i ny og næ. Og så snart hvalpetænderne er skiftede, er al bideriet overstået.